Tilja Trä erbjuder en mobil sågtjänst med marknadsledande bandsågsteknik från SERRATM . Detta innebär maximal precision med hög sågkapacitet. Tack vare mobiliteten transporteras sågen till timret, istället för tvärtom. Vi sågar virke upp till 15 meter långt och 110 cm i diameter. Skräddarsy virket från din egen skog när du planerar årets byggnadsprojekt. Varför nöja sig med virkesutbudet som finns när du kan få vad du vill ha?


Så här fungerar det:

Det är något speciellt med att använda virke från sin egen skog. Oavsett om du sköter din skog i egen regi eller anlitar skogsentreprenörer kan du enkelt välja ut kvalitéer för att säkra gårdens virkesbehov under året. Söker du längre dimensioner för en planerad renovering av en ekonomibyggnad eller ett vackert golv från utvalda frötallar? Bara fantasin sätter gränser. Med Tilja trä mobila sågtjänst levererar vi ditt virke precis som du vill ha det, där du vill ha det. Vi är oberoende av tillgång till el och ser till att sågen transporteras till ditt val av uppläggningsplats.

Sågen är utrustad med lyftarmar som kan lyfta upp timret på sågbordet men det rekommenderas att ha en lastmaskin tillgänglig för att underlätta viss logistik.

Sågverket har en stabil ramkonstruktion som tillåter hantering av även de största träden. Timret kan enkelt manövreras och fixera för att optimera en exakt placering av sågsnittet. I drift rör sig såghuvudet fram och tillbaka över timret.

Såghuvudet styrs av en kontrollenhet och ger en exakt anpassning efter dina önskemål av dimensioner.

Sågen manövreras från kortänden vilket ger goda möjligheter att anpassa sågningen till egenskaper för varje enskild stock. Breda sågband ger en exakt snittyta, hög skärhastighet, och bäddar för en god sågkapacitet.

Det färdigsågade virket flyttas automatiskt till ett avlastarbord vid sidan av sågverket för vidare transport, travning och torkning.



Vi hör av oss inom kort!



Mer om sågverket: Sågen är en ME 110 utrustad med en 22 kW elmotor och kräver 32 A säkring men Tilja trä tillhandahåller ett separat elverk om elförsörjningen på plats är otillräcklig. Ramkonstruktionen är anpassad för transporter i hastigheter om 80 km/h. I transportläge är sågen 9 meter men två förlängningssektioner ger sågen en möjlig såglängd på 15 meter. Timret matas från sidan via två integrerade lyftarmar och det färdigsågade virket flyttas till ett avlastarbord på andra sidan sågbordet.